O Kompaniji

GALEB GROUP d.o.o. Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, prvo je registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ. Kompanija je osnovana 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Tokom tri decenije uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Ustanička
Poslovni centar Beograd Ustanička

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata i opreme za industriju (opreme za zavarivanje, agregata, kompresora, mašina za sečenje i oblikovanje metala), zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne i plastične ambalaže.

Fabrika ambalaže Šabac
Fabrika ambalaže Šabac

Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 600 zaposlenih, mreža od 11 sopstvenih predstavništava u zemlji i inostranstvu i preko 300 ovlašćenih servisera i distributera. Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb Group – Partner najboljima!”, a na nama je da svo svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

Radoslav Veselinović

Radoslav Veselinović, predsednik kompanije GALEB GROUP

1971. godine otvara zanatsku radnju za popravku elektrotehničkih uređaja.
1977. godine otvara servis za remont elektrotehničkih uređaja i opreme koji prerasta 1989. u prvo privatno preduzeće (GALEB GROUP) u bivšoj Jugoslaviji.

Inventivno i vizionarsko upravljanje je kao rezultat imalo uspešnu kompaniju u stalnom usponu. Za preko trideset godina rada dobitnik je brojnih priznanja, od kojih su mu najdraže one koje potiču od Privrednih komora Valjeva, Srbije i Jugoslavije.

  • Od 1986 do 1990. Radoslav Veselinović je predsednik Udruženja privrednika Mačvanskog okruga.
  • Od 1987 do 1991. član je Upravnog odbora Privredne komore Jugoslavije ispred privatnih preduzetnika. 1993. i 2000. godine bio je Narodni poslanik u sazivima Skupštine Srbije
  • Od 1991-2004. član je Upravnog odbora Privredne komore Srbije
  • Od 2000-2004. godine predsednik je Privredne komore Srbije
  • Od 2002-2004. predsednik Upravnog odbora JUBMES banke Beograd2003. godine je bio predsednik Asocijacija Balkanskih komora
  • Od 2005. godine član je Poslovnog saveta Privredne komore Srbije

Company profile
Profil kompanije Galeb Group (pdf)

Sertifikati i politika kvaliteta
Galeb Group je dobio ISO 9001 , ISO 14001 i OHSAS18001

Referentna Lista
Potvrda slogana “Partner Najboljima”

Gde se nalazimo
Mapa grada i pozicija kompanije Galeb Group

View Galeb Group in a larger map

Galeb Group Facebook Page