Dobro došli na web sajt kompanije GALEB ** Welcome to Galeb company Website
Galeb Šabac

O kompaniji

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, prvo je registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ. Kompanija je osnovana 1971. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Iza nas je skoro pet decenija uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata i opreme za industriju (opreme za zavarivanje, agregata, kompresora, mašina za sečenje i oblikovanje metala), zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne i plastične ambalaže.

Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera. Galeb, pored osnovne delatnosti, obavlja i poslove holdinga za svoja preduzeća u sistemu. Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bismo se zadržali na tom putu. Iako je bilo teških trenutaka kompanija je zahvaljujući posvećenošću zaposlenih i lojalnošću poslovnih partnera uspela da prebrodi izazove.

 

Radoslav Veselinović

predsednik kompanije GALEB
 • 1971. otvara zanatsku radnju za popravku elektrotehničkih uređaja
 • 1977. otvara servis za remont elektrotehničkih uređaja i opreme koji prerasta 1989. u prvo privatno preduzeće (Galeb) u bivšoj Jugoslaviji
 • Od 1986 – 1990. je predsednik Udruženja privrednika Mačvanskog
  okruga
 • Od 1987 – 1991. član je Upravnog odbora Privredne komore Jugoslavije ispred privatnih preduzetnika
 • 1993. i 2000. bio je narodni poslanik u sazivima Skupštine Srbije
 • Od 2000-2004. predsednik je Privredne komore Srbije
 • Od 2002-2004. predsednik Upravnog odbora JUBMES banke Beograd
 • 2003. bio je predsednik Asocijacija Balkanskih komora
 • Od 1991. član Upravnog odbora Privredne komore Srbije
 • Od 2005. član je Poslovnog saveta Privredne komore Srbije
 • Od 2006. predsednik Unije poslodavaca Šapca
 • Od 2008. predsednik Odbora za trgovinu u Privrednoj komori Srbije

Inventivno i vizionarsko upravljanje je kao rezultat imalo uspešnu kompaniju u stalnom usponu. Za 50 godina rada dobitnik je brojnih priznanja, od kojih su mu najdraža ona dobijena od Privrednih komora Valjeva, Srbije i Jugoslavije, jer su dodeljena od strane privrednika.

radoslav.veselinovic@galeb.com
+381(15) 367 718

Naše kompanije

GALEB 

Jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima. Delatnost obuhvata proizvodnju, prodaju i servisiranje električnih alata i opreme za industriju. Pored osnovne delatnosti, obavlja i poslove holdinga za svoja preduzeća u sistemu.

GALEB METAL PACK

Dobra i kvalitetna ambalaža je najbolja reklama Vašem proizvodu i zato Vam nudimo našu široku paletu ambalaže za prehrambenu, hemijsku i farmaceutsku industriju.

GALEB PROFITNI CENTAR UB

Profitni centar Ub, vodeća kompanija na Balkanu u proizvodnji sigurnosne opreme, deo je Galebove grupacije od 2006. privatizacijom preduzeća “Zimpa” a.d.
Uspešno je nastavljena tradicija, koja datira još od 1948. godine.

GALEB SIGNALIZACIJA

Galeb Fabrika signalnih uređaja, sa sedištem u Beogradu, posluje kao samostalno preduzeće od decembra 1969. godine. Privatizacijom, juna 2006.godine, posluje kao deo kompanije GALEB.

SIGMA Subotica

Osnovano 1923. godine, bavi se proizvodnjom uređaja i komponenti za železničku signalizaciju i signalizaciju opasnih pojava.

GALEB Company profile

Profil kompanije Galeb

Sertifikati i politika kvaliteta

Galeb je dobio ISO 9001 , ISO 14001 i OHSAS18001

Referentna Lista

Potvrda slogana “Partner Najboljima”

Gde se nalazimo

Mapa grada i pozicija kompanije Galeb

Website Security Test