O kompaniji - GALEB
Dobro došli na web sajt kompanije GALEB ** Welcome to Galeb company Website
Galeb Šabac

O kompaniji

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, prvo je registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ. Kompanija je osnovana 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike. Tokom četiri decenije uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata i opreme za industriju (opreme za zavarivanje, agregata, kompresora, mašina za sečenje i oblikovanje metala), zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne i plastične ambalaže.

Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera. Galeb, pored osnovne delatnosti, obavlja i poslove holdinga za svoja preduzeća u sistemu. Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

&nbsp

Radoslav Veselinović

predsednik kompanije GALEB
 • 1971. otvara zanatsku radnju za popravku elektrotehničkih uređaja
 • 1977. otvara servis za remont elektrotehničkih uređaja i opreme koji prerasta 1989. u prvo privatno preduzeće (Galeb) u bivšoj Jugoslaviji
 • Od 1986 – 1990. je predsednik Udruženja privrednika Mačvanskog
  okruga
 • Od 1987 – 1991. član je Upravnog odbora Privredne komore Jugoslavije ispred privatnih preduzetnika
 • 1993. i 2000. bio je narodni poslanik u sazivima Skupštine Srbije
 • Od 2000-2004. predsednik je Privredne komore Srbije
 • Od 2002-2004. predsednik Upravnog odbora JUBMES banke Beograd
 • 2003. bio je predsednik Asocijacija Balkanskih komora
 • Od 1991. član Upravnog odbora Privredne komore Srbije
 • Od 2005. član je Poslovnog saveta Privredne komore Srbije
 • Od 2006. predsednik Unije poslodavaca Šapca
 • Od 2008. predsednik Odbora za trgovinu u Privrednoj komori Srbije

Inventivno i vizionarsko upravljanje je kao rezultat imalo uspešnu kompaniju u stalnom usponu. Za četrdeset godina rada dobitnik je brojnih priznanja, od kojih su mu najdraža ona dobijena od Privrednih komora Valjeva, Srbije i Jugoslavije, jer su dodeljena od strane privrednika.

radoslav.veselinovic@galeb.com
+381(15) 367 718

Naše kompanije

GALEB 

Jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima. Delatnost obuhvata proizvodnju, prodaju i servisiranje električnih alata i opreme za industriju. Pored osnovne delatnosti, obavlja i poslove holdinga za svoja preduzeća u sistemu.

GALEB METAL PACK

Dobra i kvalitetna ambalaža je najbolja reklama Vašem proizvodu i zato Vam nudimo našu široku paletu ambalaže za prehrambenu, hemijsku i farmaceutsku industriju.

GALEB PROFITNI CENTAR UB

Profitni centar Ub, vodeća kompanija na Balkanu u proizvodnji sigurnosne opreme, deo je Galebove grupacije od 2006. privatizacijom preduzeća “Zimpa” a.d.

GALEB SIGNALIZACIJA

Galeb Fabrika signalnih uređaja, sa sedištem u Beogradu, posluje kao samostalno preduzeće od decembra 1969. godine. Privatizacijom juna 2006.godine, posluje kao deo kompanije GALEB.

SIGMA Subotica

Osnovano 1923. godine, bavi se proizvodnjom uređaja i komponenti za železničku signalizaciju i signalizaciju opasnih pojava.

GALEB Company profile

Profil kompanije Galeb

Sertifikati i politika kvaliteta

Galeb je dobio ISO 9001 , ISO 14001 i OHSAS18001

Referentna Lista

Potvrda slogana “Partner Najboljima”

Gde se nalazimo

Mapa grada i pozicija kompanije Galeb

Website Security Test