Lideri preduzetništva na našim prostorima
MI SMO

Lideri preduzetništva na našim prostorima

Prvo registrovano privatno preduzeće u bivšoj SFRJ, 1989. god

 

GALEB Šabac, jedan od lidera u oblasti preduzetništva na našim prostorima, 1989. godine se registruje kao prvo privatno preduzeće u bivšoj SFRJ a osnovana je 1. aprila 1977. godine, najpre kao zanatska radionica iz oblasti elektrotehnike i elektronike.

Tokom skoro pet decenija uspešnog i dinamičnog razvoja, stalno smo osvajali nove oblasti poslovanja.

Od lidera u oblasti proizvodnje, prodaje i servisiranja električnih alata kao i opreme za industriju a zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, postali smo najveći srpski proizvođač i izvoznik fiskalnih uređaja i terminala za daljinsko očitavanje podataka iz fiskalnih uređaja, signalnih sistema za železnicu, GPS sistema, prerade metala, metalne ambalaže, proizvodnje sigurnosnih sefova, metalne galanterije i kontejnera za specijalne namene kao i izrade čeličnih konstrukcija. Dostizanje ove pozicije omogućilo je oko 500 zaposlenih, mreža od sedam sopstvenih preduzeća u zemlji i više od 200 ovlašćenih servisera i distributera.

Dosadašnjim poslovanjem, Kompanija je u potpunosti opravdala svoj korporativni slogan “Galeb – Partner najboljima”, a na nama je da svoje znanje, snagu i želju uložimo kako bi se zadržali na tom putu.

Lideri preduzetništva na našim prostorima

Galeb - Partner najboljima

Radoslav Veselinović
Osnivač kompanije GALEB
Radoslav Veselinović
Nataša (Veselinović)  Marković
Generalni direktor “Galeb”-a
Nataša (Veselinović) Marković
Aleksandra (Veselinović) Jović
Član Borda direktora
Aleksandra (Veselinović) Jović
Janko Veselinović
Član Borda direktora
Janko Veselinović
Nekad i sad

Istorijat